Bon Coeur – the talk of the day!

12 januari 2020

Under helgen gick årets första tävlingar av stapeln i Wellington, Florida. Flera av stallets blivande stjärnor fick chansen att visa upp sin goda form och mäta sig mot internationella ekipage. Caroline Darcourt och Bon Coeur 1389 var stjärnekipaget som lyste lite starkare än alla andra den här helgen. 

Teamet har haft en fantastiskt framgångsrik tävlingshelg med flera av hästarna, men det var Bon Coeur 1389 med Caroline Darcourt i sadeln som visade upp sin absoluta toppform för den amerikanska publiken.

Ekipaget inledde med att rida hem en andraplats på 72,529% i den internationella Prix St Georges-klassen under fredagskvällen. Framgångarna fortsatte under lördagen när Bon Coeur 1389 och Caroline Darcourt gjorde sin första internationella Intermediere I tillsammans. Och som de gjorde det – domarna belönade ekipaget med hela 71,882% vilket gjorde dem oslagbara i det starka internationella startfältet.

— BC var ”the talk of the day” helt fantastiskt fin och han har en spännande framtid framför sig. Han visar en enorm potential och vi värnar om att matcha honom rätt för framtiden, berättar Tinne.

— Obeskrivlig känsla att få rida in på arenan på en häst som BC, han är verkligen en häst på miljonen, säger Caroline.

Caroline Darcourt hade även fina framgångar med uttrycksfulla Sankt Erik II. Tillsammans debuterade de deras första Grand Prix-klass under torsdagen, vilket gav en fin fjärdeplats.

— Jag är så glad över att ha debuterat GP med Erik och med så fin känsla. Otroligt nyttigt att få chansen att göra det här med fler tävlingar runt hörnet, berättar Caroline

Tinnes häst Esperance visade även han upp sin goda form och vann torsdagens nationella Intermediere II. Sist ut den dagen var Tinne med Etoine (även kallad “Mio”), de passade på att rida hem en sjätteplats i den internationella Grand Prix-klassen under torsdagskvällen svensk tid.

— Esperance har utvecklats mycket under året och jag är glad över den fina känslan han gav mig idag. Etoine gjorde en fin debut på den internationella banan, han har ju inte mycket rutin och behöver få vänja sig vid atmosfären på en stor tävlingsarena. Det känns så värdefullt att få möjligheten att tävla fler tävlingar efter varandra på samma arena, berättar Tinne

Under fredagen fortsatte teamet skörda placeringar trots de typiskt svenska väderförhållandena. Först ut var Caroline Darcourt med Sankt Erik II igen som tog hem en tredjeplats i ekipagets andra Grand Prix tillsammans. Även Esperance och Tinne knep en fin andraplats i Intermediere II.

Det var Tinne med Etoine som fick avsluta tävlingshelgen med en niondeplats i den internationella Grand Prix Specialen under lördagskvällen.

Nu kommer hästarna att få välförtjänt vila i ett par dagar, men redan nu tittar vi framåt mot nästa tävling om två veckor.

Kommentarer inaktiverade.