Lövsta Stuteri visade upp internationella hopp- och dressyrhingstar i toppklass inför stor publik!

14 april 2019

Under söndagseftermiddagen den 14e april höll Lövsta Stuteri hingstvisning hemma på seminstationen. Det fina vårvädret och de vackra hingstarna drog en stor publik – hela 920 person var på plats för att se ett urval av hopp- & dressyrhingstarna i Lövsta Stuteris hingstprogram.

Visningen inleddes med ett välkomsttal av Lövsta Stuteris Antonia Ax:son Johnson tillsammans med Malin Cohlin, stationschef på seminstationen och Tinne Vilhelmson-Silfvén, stuterichef.

Flera av hingstarna i stuteriets hingstprogram visades upp – både under sadel och vid hand. Visningen leddes av speakern Karl-Henrik Heimdal, dessutom hölls en miniclinic av Tinne Vilhelmson-Silfvén för dressyrhingstarna och av Jens Fredricson för hopphingstarna.

”Jag är glad över att hingstarna fick komma till sin rätt så bra som de gjorde, det var kul att få visa upp dem idag!”, berättar Tinne.  

Även Malin Cohlin – är nöjd och glad med visningen.

”Jättekul med så mycket folk, ser fram emot säsongen som börjar nu. Vi har ett fantastiskt fint hingstprogram så det är kul att få visa dem på ett så här bra sätt.”

En av uppfödarna som var plats var Sara Grandin, hon har sen tidigare sett flertalet av Lövsta Stuteris hingstvisningar, senast den i Helsingborg som ägde rum den 31 mars.

”Visningen på seminstationen var superbra, otroligt härlig stämning som Lövsta bjuder på. Hingstarna visas på ett sånt fint sätt. Välarrangerat och genomtänkt – jättekul att få se hingstarna!”

Nu startar säsongen på Lövsta Seminstation och för den som vill betäcka och se hela Lövsta Stuteris hingstprogram går det att se här.

Foto: Sara Hellner

Välkomsttal av Antonia Ax:son Johnson, Malin Cohlin och Tinne Vilhelmsson-Silfvén.

Caroline Darcourt och Bon Coeur.

Tinne Vilhelmsson-Silfvén och Van Vivaldi.

Jens Fredricson och Cayenne de Clarence.

Farinjo des MEC och Rebecca Milton.

For Ever Jump och Rebecca Milton.

Coupe de Coeur och Rebecca Milton.

Caroline Darcourt och Sankt Erik II som numera är kastrerad men finns kvar på fryst semin.

Liberace For U och Johanna Jendland.

Kane och Linnea Dahlberg.

Cabachon visades för hand av Florian Darcourt.

Bruksprovsvinnaren Kane.

Kommentarer inaktiverade.