Ung belgisk topphingst till Lövsta Stuteri

11 januari 2019

Lövsta Stuteri har förvärvat hingsten El Barone 111. Den nu sjuårige Emerald- sonen som gått i topp i årgångsklasserna var även en av de mest populära unga avelshingstarna i Belgien 2018.

El Barone 111 ses som en av de mest intressanta unga hingstarna i Belgien. Han var topplacerad i den belgiska hingstserien Pavo Cup både som fyraåring, femåring och sexåring och var felfri i alla internationella starter han gjorde under 2018. El Barone 111 har en enorm kapacitet, balans och hoppar mycket övertygande. Hans coola attityd, starka galopp och ridbarhet i kombination med hans vilja att vinna ger honom de bästa förutsättningarna på tävlingsbanan likväl som fadershingst. El Baron 111´s första årgångar föl har blivit högt bedömda och uppskattas av uppfödare och på fölauktioner.

Fadern Emerald riden av Harrie Smolders är en av världens bästa hopphästar. Ekipaget har varit ett lagankare i det holländska landslaget och har haft en fantastisk karriär på tävlingsbanan med medaljer från OS, World Cupfinaler, GCT och otaliga 5* Grand Prix. Som fadershingst är Emerald en stark förärvare och hans första generationen är född 2008. I den årgången hittar vi bland annat den godkända hingsten I´m special de Muze och den unga hoppkanonen Igor, riden av Jos Verlooy. Modern Naktibro som tävlat 150-hoppning, är syster till två godkända hingstar, en av dem är Guidam Sohn.

Morfar Libero H är, för den moderna hopphästaveln, en av de viktigaste förärvarna och hade stor succé på tävlingsbanan med Jos Lansink i sadeln. I tredje led återfinns avelsmatadoren Zeus, som lämnat otaliga svårklasshästar och godkända hingstar.

– El Barone 111, som jag sett flera gånger de senaste åren, hoppar helt otroligt. Det intressanta är att se att några av de för den hopphästaveln allra viktigaste förärvarna återfinns i stammen samtidigt som han är den moderna typ vi behöver för dagens sport, säger Jens Fredricson, avelsrådgivare på Lövsta Stuteri.

El Barone 111 kommer under säsongen 2019 att verka i avel hos Lövsta Stuteris samarbetspartner Roshoeve i Belgien samtidigt som han tävlas av Rachel Steffen. För den svenska aveln finns han tillgänglig via färsk transporterad semin.

– Vi är stolta att kunna erbjuda El Barone 111 i vårt program och våra svenska kunder kan se honom på våra hingstvisningar i Helsingborg sista helgen i mars och andra helgen i april på Lövsta Seminstation, säger Malin Cohlin, chef för Lövsta Seminstation.

El Barone 111 är fri från WFFS.

Film från tävling;

Kommentarer inaktiverade.