Karmel van de Watering eftertraktad bland toppuppfödare

9 maj 2018

Flertalet hopphästuppfödare i Europa har uppmärksammat Karmel van de Watering under det senaste året. Han har dragit blickarna till sig både på hoppbanan och tack vare hans föl, som ser fina ut inför framtiden.

En av de namnkunniga uppfödarna som har bestämt sig för att seminera med Karmel van de Watering är superhästen H&M All Ins uppfödare, Bas Huybregts. Han säger om Karmel:
– Först av allt så måste jag säga att jag tycker att Karmel van de Watering har alla de bästa franska generna i sin kropp. Kapacitet från Diamant du Semilly, speed från Quickstar och Quidam de Revel behöver ingen närmare förklaring.

Han fortsätter:
– Jag såg Karmel som unghäst med Nick Vrins i fyra- och femårsklasserna och var oerhört imponerad. Jag tänkte redan då att jag skulle använda honom till mina avelsston. Nu har jag dessutom sett honom göra mer och han är snabb, med perfekt elasticitet i sin kropp och han har en extra växel i luften. Jag skulle säga att han är i klass med H&M All In och om allt går vägen kan han vara nästa stora stjärna i det svenska laget.

Karmel van de Watering finns inte tillgänglig för avel under seminsäsongen 2018, eftersom Jens Fredricson ska satsa på tävlingarna under detta år. Karmel ådrog sig tyvärr en liten skada i transporten, när han transporterades till tävling, och har därför vila från tävlingarna under vår och försommar.

Foto: Malin Larsson/malinphoto.se

Kommentarer inaktiverade.