Vinnarna i Lövsta Star prisade under SIHS!

1 december 2017

föl-1

Lövsta Star är priset till det högst bedömda fölet efter en Lövsta-hingst på respektive regional förenings fölbedömning. Ägarna till de tretton högst bedömda fölen bjöds in till fredagens förmiddagsföreställning under Sweden International Horse Show och uppmärksammades under minglet för Lövsta Future Challenge.

Pristagarna är:

Föl e. Van Vivaldi, ägare. Suderbys Gård och Ridskola

Föl e. Van Vivaldi, ägare. Jenneli Engström

Föl e. Van Vivaldi, ägare Charlotte Lindwall

Föl e. Van Vivaldi, ägare Mathilda Börjesson

Föl e. Van Vivaldi, ägare Amanda Svensson

Föl e. Van Vivaldi, ägare Åsa Elner Warnegård

Föl e. Van Vivaldi, ägare Anna Oxell

Föl e. Van Vivaldi, ägare Hanna Wiklund

Föl e. Van Vivaldi, ägare Karin Öljemark

Föl e. Van Vivaldi, ägare Virpi Larsson

Föl e. Flambeau, ägare Frida Granstrand

Föl e. Heartbeat, ägare Alva Aulin

Föl e. Baltimore, ägare. Sophia Karlsson

Angelika o Amanda

Angelica Karlsson har fött upp Zodiac JAZ, e Van Vivaldi – Figaro R, vars helbror såldes på elitfölauktionen 2016 till Lövsta. Vi fick en kort intervju med henne och Amanda Svensson, som är stolt ägare till Zodiac JAZ. Amanda berättar att hon hittade Zodiac i en ”hästar till salu-grupp” på Facebook. Hon hade sån tur att de som kom dagen innan fick se en Zodiac som inte visade upp sin fulla potential, utan sparade sig till Amanda. Den dagen Amanda tittade på honom var en riktigt ruskig regndag, men Zodiac travade för en tia. Hon föll för honom direkt och köpte honom av Angelica, som visade upp honom på fölbedömningen.

Under bedömningen visade Zodiac upp sin tiomässiga trav från sin bästa sida och fick mycket riktigt en tia! Amanda har honom numera hemma hos sina föräldrar, men har fortsatt ha kontakt med Angelica. Planen är att han ska bli Amandas nästa tävlingshäst och vi önskar Amanda all lycka till! Angelica har några månader på sig att fundera på hingstval, hon kommer att utnyttja fribetäckningen under 2018. Stort lycka till med fortsatt avel!

 

 

Kommentarer inaktiverade.