Snart är han här – Armitage

3 juni 2015

Oldenburg - CSI/CDIHopphingsten Armitage kommer att stå stationerad på Lövsta Stuteri och Seminstation från och med den 15 juni och hela juli och därmed finnas tillgänglig på färsk semin för svenska stoägare.
– Vi skickar semin över dagen. Alternativt att man kan hämta upp semin direkt efter tappning, säger Malin Cohlin, chef på Lövsta Stuteri och Seminstation.

Armitage har en framgångsrik tävlingskarriär bakom sig tillsammans med Markus Ehning med över 40 vinster och placeringar i svår hoppning. Han deltog i Bundeschampionat två gånger och var tvåa i finalen i unghäst-touren i München 2006. De senaste åren har han tävlats av Guido Klatte Jr, med lika övertygande resultat som tidigare. Ekipaget blev bland annat tyska juniormästare 2011. Under 2012 vann de i Freudenborg, var tredjeplacerade i Aachen och sexa i finalerna i Hünxe, för att nämna några framgångar. Dessutom erövrades en silvermedalj i Juniorkategorin i ”Preis der Besten” i Warendorf och två CSIO-J Nations cup-vinster i Belgien.

Avkommorna är även de framgångsrika på tävlingsbanorna. Armitage’s Boy (Aymeric Du Ponnat) var elfteplacerad i EM 2013. Arbitage (Alexander Zettermann), Grace (Janne Friederike Meyer) och Appearance (Johannes Ehning) är avkommor som tävlat framgångsrikt de senaste åren. Armitage har avkommor som startat vid unghäst -VM, exempelvis då 6-åriga Altesse Gold som såldes vid PSI-auktionen 2012 för en rekordsumma.

Det har varit en del spekulationer kring Armitages fertilitet.
– Det stämmer att Armitage haft en låg dräktighetsprocent på fryst, men han funkar alldeles utmärkt på färsk och därför är vi oerhört glada att kunna erbjuda våra kunder tillgång till färsk semin den här säsongen, säger Malin Cohlin på Lövsta Stuteri och Seminstation.

Hittills är Armitage ganska sparsamt använd i svensk avel, men har trots det två godkända hingstar i Sverige. Dels Armani Code, som vann bruksprovet i hoppning 2013 och dels Magic Park som var tvåa i finalen på svenska championatet i Flyinge 2012.
– Armitage är en hingst som passar till ston med lite storlek. Han lättar upp typen och har ett blod som passar , säger Florian Darcourt, hingstansvarig på Lövsta Stuteri och Seminstation.
Avkommorna bli lätta, eleganta med enormt scope.

Mer info om Armitage hittar du här.

Armitage tävlar i La Baule:

 

Kommentarer inaktiverade.