90 procents dräktighet för Don Primus 1270

4 juli 2013

Don-Primus

Don Primus 1270 under Caroline Darcourt. Foto: Magnus Olausson

Hemmahingsten Don Primus 1270, e. Don Primero – Sandro Hit, har hittills en dräktighetsprocent på hela 90%!

Don Primus 1270 är en hingst med mycket goda gångarter och en fantastisk inställning till arbete. Han har under våren startat två Msv C, båda på över 70% och med placering. Han matchas nu för en fortsatt tävlingskarriär.

Don Primus fick poäng mellan 8.3 och 9.0 på gångarterna i sitt 30-dagarstest. Fadern Don Primero vann Bundeschampionatet innan han gick vidare och vann ett flertal internationella Grand Prix-klasser tillsammans med Karin Rehbein och Falk Rosenbauer. Han har producerat tre Bundeschampions, inklusive 2003 års vinnare bland femåringarna, Dynamico under Dorothee Schneider. 70 av hans avkommor är framgångsrika i hoppning på 1.50-nivå. Morfar Sandro Hit är ett modernt avelsfenomen.

Kommentarer inaktiverade.