Inga streptokocker på Lövsta Seminstation

1 juli 2013

Idag står det på både Hästmagazinets och Tidningen Ridsports sajter att Lövsta stuteri är delvis isolerat på grund av streptokockinfektion. Det stämmer inte. Verksamheten pågår som vanligt och vi är inte isolerade, varken Lövsta Stuteri eller Lövsta Seminstation.
Däremot stämmer det att en häst som stått för seminering hos oss visade tecken på snuva när hon kom. Vi tar rutinmässigt prov på alla hästar som visar snuva och så även denna gång. Provet var negativt för kvarka, men positivt för streptokocker.

Stoet var dock isolerat under hela tiden hon stod hos oss och är sedan tio dagar tillbaka i sitt hemmastall. Tio dagar är en normal inkubationstid och under den perioden har ingen annan häst visat några symptom. Det finns således inga restriktioner på någon av anläggningarna.

Kommentarer inaktiverade.