400 besökte hingstvisningen på Stjärnborg

9 april 2013

snoovader-592x394

Hingstar och ryttare gick stundtals inte att se ute på ridbanan på grund av snön som vräkte ner.

Don-Primus_1-592x559

Don Primus och Caroline Darcourt var ett av ekipagen som visade upp sig i ridhuset på Stjärnborg i söndags.

Hästmänniskor är ett tåligt släkte och hotet om snöbyar och kalla vindar avskräckte inte de 400 besökarna som tog sig till hingstvisningen på Stjärnborgs gård i söndags. Parkeringen fylldes snabbt upp och de 550 hembakta kanelbullarna hade en strykande åtgång. I ridhuset visades 15 av hingstarna som ingår i Lövsta Seminstations hingstprogram 2013, däribland det senaste tillskottet Homburg. Han avslutade sitt 30-dagarstest i Tyskland i fredags och gjorde sedan succé på Stjärnborg med sina elastiska gångarter och härliga utstrålning.

Förutom Homburg visades pigga 20-åringen Solos Carex, tyske dressyrhingsten Don Primus, nygodkände hopphingsten Conzil,  dressyrnestorn Ravell, hopphingsten Acacio, Cardento-sonen Canvas Plus, hopphingsten Corriendo Tau, bruksprovsvinnaren Centaurus, multitalangen Qurinell och från samarbetspartnern The Stallion Company kom Royaldik, Esteban xx, Clinton II, Odermus R och Grafenstoltz.

Alla bilder från hingstvisningen finns på facebook: Lövsta seminstations hingstvisning 2013

Danska Ridehesten var på plats och rapporterar HÄR.

Film från hingstvisningen är på gång!

Foto: Magnus Olausson

Kommentarer inaktiverade.