LövstaStar – LVST

Sandra Dahlin och Ichi, vinnare av Lövsta Future Challenge Dressyr Unga hästar 2017. Till våren föds Ichis embryotransfer-föl (e. Van Vivaldi), som bärs fram av ett mottagarsto. Foto: Bo Bennergård

 

Prestationsston välkomnas till LövstaStar

Äntligen släpps de efterlängtade nyheterna och kriterierna för LövstaStar! Efter ett första lyckat år fortsätter Lövsta Stuteri att verka för att få in fler prestationsston i avel.

Projektet LövstaStar syftar till att stimulera hästägare som har ston med mycket goda meriter att sätta dem i avel antingen genom att betäcka stona själv eller via embryotransfer. Målet är att medverka till att ytterligare förbättra svensk avel genom just denna satsning på stona.

Nyheter
Under 2018 välkomnas ägare till prestationsston mellan tre och fjorton år att ansöka till projektet LövstaStar. En mycket efterfrågad nyhet är att ston som antogs 2017 kan söka i år igen. Rabatten som erbjuds är generös; fri språngavgift och 50% på 90-dygnsavgiften. Ägare till ston som antas i projektet kan välja en Sverigestationerad hingst ur hela Lövstas hingstprogram, eller någon av de Lövsta-ägda utlandsstationerade hingstarna. Ansökningstiden tidigareläggs något jämfört med 2017, för att hinna behandla den stora mängden ansökningar. Ytterligare en nyhet för 2018 är att ston födda 2015, som får diplom under sitt treårstest, ges möjlighet att söka efter respektive treårstest.

Hingstprogrammet för 2018 uppdateras löpande på hemsidan. Efter bruksprovet kommer årets hingstkatalog, med de senaste nyheterna på hingstfronten, att finnas tillgänglig.

Kriterier
Stoet ska vara mellan tre och fjorton år. Hon ska inneha prestationsklass *** (eller uppfylla de kriterierna) eller varit finalhäst i Scandinavian Open, Svenskt Avel och Sportchampionat eller Elmia Scandinavian Horse Show i respektive gren. Ansökan tas även emot från ägare till sto som antogs till projektet under 2017. Ansökan behandlas endast om den skickas in på ansökningsformuläret LVST-2018, via mail till nina@lovstastuteri.com. Det går även bra att kopiera-klistra in ansökningsformuläret i ett mail.

Ägaren till avkomman som föds förbinder sig till att lägga till suffixet LVST (en förkortning av LövstaStar) i avkommans namn.

Ansökan för ston är stängd för 2018.

Erbjudandet gäller även ston vars ägare inte har ansökt om prestationsklass men uppnår respektive kriterier. Kriterierna vad gäller visad på unghästtest/exteriörbedömning ska vara uppfyllda innan fölet registreras.

Erbjudandet gäller ett begränsat antal ston. Lövsta Stuteri förbehåller sig rätten till urval och begränsning av stoantalet.

För mer information, kontakta: Malin Cohlin, tel: 0760-12 11 12, epost: semin@lovstastuteri.com