LövstaStar – föl

Föl som deltar i LövstaStar är fallna efter Lövsta-hingstar. Varje regional förening (inom SWB) som har en fölbedömning erbjuds att dela ut pris till de föl, efter en Lövsta-hingst, som erhåller minst 24 poäng (hoppstammade) respektive 25 poäng (dressyrstammade).

Varje regional förening, som tackat ja till att dela ut priset, delar ut ett gratulationskort till de föl som erhållit minst 24 respektive 25 poäng. Priset delas alltså ut till samtliga föl som erhåller minst 24 respektive 25 poäng och är fallna efter en Lövsta-ägd hingst eller en stationerad i Sverige som ingår i programmet. Det är sedan fölägarens ansvar att skicka in uppgifter på fölet senast 15/9 för att erhålla rosett samt delta i vidare tävling. Ytterligare priser delas sedan ut bland de högst bedömda fölen.

Tävlingen startade 2016 då föl fallna efter Lövsta-hingstar som bedömdes vid Mälardalens Varmblodsklubbs fölbedömning tävlade om priset Lövsta Future Star. 2017 utökade Lövsta Stuteri konceptet Lövsta Future Star, så att föl bedömda i hela Sverige kan tävla om utmärkelsen. Tävlingen heter från och med 2017 också Lövsta Star och ingår i den satsning som Lövsta Stuteri gör för att främja svensk avel.

Under 2018 utökades satsningen på prestationsston i konceptet LövstaStar (LVST) och Lövsta Star för föl uppdateras till fölens version av LövstaStar. LövstaStar för fölen är fortfarande helt fristående från den mycket lyckade satsningen för stona (LVST-ston) #lvsthelaresan, som alla prestationsston i Sverige som uppfyller kriterierna kan söka.

Frågor om LövstaStar skickas till semin@lovstastuteri.com

Resultat 2017

Priset för de bästa fölen 2017 bestod av rosett och inbjudan till Stockholm International Horse Show, till förmiddagens show på fredag den 1 december och minglet vid Lövsta Future Star. Under SIHS delades diplom, prischeck à 2500 kr, fribetäckning och goodiebag ut till de högst bedömda fölen ut.

Lövsta Stuteri hoppas att under minglet för Lövsta Future Challenge ytterligare kunna knyta samman sport och avel och uppmuntra till fler möten och samarbeten uppfödare och ryttare emellan.

Pristagarna 2017 var:

Föl e. Van Vivaldi, ägare. Suderbys Gård och Ridskola

Föl e. Van Vivaldi, ägare. Jenneli Engström

Föl e. Van Vivaldi, ägare Charlotte Lindwall

Föl e. Van Vivaldi, ägare Mathilda Börjesson

Föl e. Van Vivaldi, ägare Amanda Svensson

Föl e. Van Vivaldi, ägare Åsa Elner Warnegård

Föl e. Van Vivaldi, ägare Anna Oxell

Föl e. Van Vivaldi, ägare Hanna Wiklund

Föl e. Van Vivaldi, ägare Karin Öljemark

Föl e. Van Vivaldi, ägare Virpi Larsson

Föl e. Flambeau, ägare Frida Granstrand

Föl e. Heartbeat, ägare Alva Aulin

Föl e. Baltimore, ägare. Sophia Karlsson