Vleut

Vleut är fortfarande mycket eftertraktad bland uppfödarna i Frankrike, som uppskattar hans lätthet och blod. Avkommorna har visat sig vara av bra typ, eleganta samt både bra hoppförmåga och gångarter.

Fadern Quick Star är godkänd i 21 stamböcker och en av de bästa förärvarna i Europa. Bland avkommorna märks bland andra Big Star (riden av Nick Skelton), Quatrin de la Roque (J. Epaillard) och Orient Express HDC (P. Delaveau).

Cantus i andra led borgar för ridbarhet, han har lämnat otaliga tävlingshästar på högsta nivå.

Modern Nicce har även lämnat Genius, godkänd i KWPN och mormodern Audi´s Jikke är tvåfaldig världscupfinalist med Eric van der Vleuten.

Vleut var bästa hopphäst i Holland som femåring och i final i unghäst-VM som fem- och sexåring med Maikel van der Vleuten. Han har vinster och placeringar i femstjärniga topptävlingar världen över.

Hans äldsta avkommor är 12 år 2020 och många är internationella vinnare. Edinburg (K. Houwen), Victoria, (P. Moloney) och Doryane HDH (P. Andersson) och Charming Forces B (K. White och K. Karlager) är exempel på framgångsrika avkommor. Vleut har sju godkända söner; De Vleut (BWP), Chagall (AES), Edinburg (KWPN), Huro´s Fantastic Color R (AES), Fire (KWPN), G-Force (AES), Vincent (OS, Holst) och Emo (AES).

Film på Vleut: