Vitalis 95441

Vitalis är en modern och mycket rörlig hingst med en brant stigande kurva, så väl i aveln som i sporten. Han var första reservchampion på premieringen i NRW 2009 och dominerade dressyrindexet i sitt bruksprov 2010 i Warendorf. Redan i tidig ålder samlade han vinster och placeringar i dressyr, bland annat vid det holländska hingstmästerskapet och i unghäst-VM 2012.

Samma år såldes han till Charlotte Jorst i USA och tillsammans var de placerade i unghäst-VM för sexåringar, strax därefter dominerade de amerikanska unghästmästerskapen. Med rekordbetyg, 10.0 för trav och 9.8 för galopp, var han klart före sina medtävlare. Sedan dess har han utbildats upp till svår dressyr och är framgångsrik upp till Intermediaire I. Den första årgången skapade en del uppståndelse, i Rhenländerna vann dottern Virginia K elitshowen och under Westfaliska veckan var alla fem av de treåriga finalisterna bland ston och valacker avkommor till Vitalis. Vid elitauktionen i Münster-Handorf var de fyrstjärniga hästarna avkommor till Vitalis.

Till dags dato har han 14 godkända söner, bland andra Veneno som såldes för 310 000 euros på auktionen i Vechta 2014. Även 2015 var ett framgångsrikt år för Vitalis. Dottern Victoria’s Secret blev tysk champion för fyraåriga ston och valacker och ytterligare två avkommor nådde finalen.

Fadern Vivaldi, som är internationellt framgångsrik på tävlingsbanorna tillsammans med Hans Peter Minderhoud, kan redan blicka tillbaka på en framgångsrik avelskarriär med 19 godkända sönder i Tyskland. Vivaldi vann Pavo-cup i Holland och hade tre vinster i Hengstecompetitie 2008, samt vann finalen i KWPNs hingstserie, där han fick 10.0 på traven.

Vitalis dominerade i unghäst-VM för sexåringar 2014 där hans avkommor var segrare, trea och sexa. Hans mor, Tolivia var treårsvinnare i Limburg/NL och morfar D-Day var premium hingst i Oldenburg och premierad LK I. Han tävlade framgångsrikt i dressyr upp till Prix St. Georges och lämnade avtryck i aveln framför allt i Nederländerna och i Sverige. Mormorsfar Argus var framgångsrik i Grand Prix dressyr, men även i hoppning.

Godkänd i: Mecklenburg, Oldenburg, Rhenländerna, Sydtyska förbundet, Westfalen, (ansökt för Hannover )

Villkor:

http://schockemoehle.com/eng/service-station-stud/covering-conditions/covering-conditons.html

Video på Vitalis

Avkomma till Vitalis