Springbank II VH 9272

Springbank II VH genomförde 14-dagarstest i DWB 2017 med fantastiska poäng som dressyrhäst; alla poäng över 9,0!

Springbank II VH har fortsatt att dominera under hela 2017. Han vann Breeders Trophy för treåriga hästar och SWB Stallion Trophy för treåriga hingstar under hösten. Därefter stod han som segrare i det danska 35-dagarsprovet, med alla delpoäng över 9,0. Toppbetyget 10,0 erhöll han för både ridbarhet och kapacitet från testryttare. Totalresultatet blev imponerande 954,5 poäng.

Springbank II VH var den suveräna vinnaren i DWB´s 35-dagars test, med en totalpoäng på 954,5 poäng och 10,0 på ridbarhet och kapacitet. Alla delpoäng i provet var över 9,0.

Springbank II VH är helbror till Springbank VH, som segrade i Breeders Trophy som treåring, var i final i unghäst-VM som femåring, vann Breeders Trophy som femåring och stod även som segrare i Champion of the Winners 2015 på Friends.

Fadern Skovens Rafael är en mycket bra förärvare. Avkommorna har utmärkt sig både vid de danska och svenska unghästchampionaten och vid unghäst-VM. Han blev själv premiumhingst, ”Bästa danskfödda 4-åriga hingst” och vann danska unghästchampionatet med 9.10 före Blue Hors Zack och Donna Unique. Skovens Rafael har varit finalplacerad i unghäst-VM som både fem- och sexåring.

Modern De la Reinne VH är helsyster till godkände hingsten Dalwhinnie 1180, som har startat upp till Grand Prix-dressyr.

De Niro som morfar kräver ingen närmare presentation, han har i flera år tillhört toppskiktet bland gångartsförärvarna och Donnerhall-blodet borgar för ridbarhet.

Film på Springbank II VH: