Point Break 1374 🇸🇪

Bruksprovsvinnare i hoppning 2018 – Point Break – med atletiskt scope, en riktigt bra teknik och en fantastisk galopp. Han har allt som kan önskas av en modern hopphingst!

”En explosiv, tuff hingst som hoppar med exceptionell teknik och försiktighet.”

Royne Zetterman

Point Break är en högställd, lätt hingst med typpoängen 8,0. Gångarterna är för en hopphäst mycket ändamålsenliga, med en taktmässig skritt, en aktiv och liksidig trav där han arbetar väl igenom kroppen i ganska god balans. Galoppen är lätt, energisk och lätta att reglera. Point Break använder kroppen på ett ändamålsenligt sätt, ger en god kontakt och är liksidig och samarbetsvillig.

Under bruksprovet bedömdes Point Break hoppa med god balans, framåtbjudning, bra benteknik, ryggverkan och spänst. Han reagerar snabbt och rättar sig mycket bra. Point Break är en samarbetsvillig, orädd och energisk hingst, med mycket bra avstamp, både i riktning och kvickhet. Han belönades med 9,0 för teknik och förmåga samt 8,5 för temperament och utvecklingsbarhet.

Point Break fick som treåring diplom med hoppbetyget 10-10. Han var 2019 placerad i Falsterbo Horse Show och briljerade under unghäst-VM i Lanaken. Han rönte stort internationellt intresse under VM:et, kom sjua i finalen och var bästa SWB-häst. Point Break rankades etta bland femåringarna i Sverige 2019.

Fadern Action-Breaker är helbror med Quasimodo vh Molendreef (David Jobertie), far till bland annat fenomenet Hello Sanctos. Action-Breaker var belgisk mästare som fyraåring, han deltog framgångsrikt i många CSI5* i sin aktiva karriär och hade stora framgångar i Aachen, Cannes, Paris, Basel, Geneve för att nämna några för att nämna några prestigefyllda tävlingar där han deltog. Action-Breaker var, med Sergio Alvarez Moya i sadeln, på trettonde plats i World Cup-finalen 2011. Ekipaget hade en stor del i vinsten i Nations Cup 2012. Action-Breaker har ett flertal avkommor som tävlar femstjärnig 160-hoppning. Action-Breaker nedärver en välbalanserad galopp och extremt bra teknik, vilket även kan ses i Point Break.

Den populära holländska stolinjen 163 har producerat otaliga svårklasshästar och hingstar, bland annat världscupvinnaren Winningmood vd Arenberg och Jardonnay VDL, KWPN´s champion 2017. Point Break är stoet Berettas första föl, hon tävlar nu 130-hoppning.

Morfar Balou du Rouet har otroligt många avkommor som är framgångsrika i svår klass. Han har fler än 50 godkända söner och bland avkommorna kan nämnas stjärnor så som Horse Gym’s Balzaci och  Balance (Felix Hassmann), Bacardi OLD (Marc Bettinger), Burberry (Jan Sprehe) och Balloon (Shane Breen), First Class van Eeckelghem (Daniel Deusser), Baloubet 4 och Brooklyn 17 (Mario Stevens). Avkommorna till Balou du Rouet är extremt framgångsrika även i unghästklasser, många av dem går i topp i Bundeschampionat. Balou du Rouet vann själv 19 unghästklasser, segrade vid ett av finalkvalen till Bundeschampionatet med toppnoteringen 9,2 och var vid flertalet tillfällen framgångsrik i svår klass. På Balou du Rouets möderne återfinns otaliga godkända hingstar så som Cornet’s Balou, Cowondo Z och Sandrissimo. Ur stostammen kommer även Daddy Cool, Le Sandro och Lord Sandro.

Mormor Lambretta har själv tävlat 120, men har en gedigen skara namnkunniga syskon. Medoc II var tvåa på unghästVM i Zangersheide som femåring och senare i karriären tävlade i OS 2004. Oberon har framgångsrikt tävlat i 160-klasser och Nations Cup. Han hoppade även 215 cm i Puissiancen på Dublin international Horse Show vid 17 års ålder. Colibrie har vinster och placeringar i svår hoppning,  bland annat trea i VW GP-final 2015 samt placerad i Grand Prix i Strömsholm och Norrköping samma år.

Point Break är godkänd i SWB.

Film på Point Break från unghäst-VM 2019: