Flambeau 1313

Flambeau godkändes 2015 för avel inom SWB med 9,0 p i alla gångarter. Skritten bedömdes vara taktmässig, avspänd och vägvinnande. Traven fick omdömena taktmässig, elastisk och bärig. Hans galopp beskrevs som rytmisk, kraftfull, vägvinnande med en naturlig spänst. Han bedömdes vara en positiv, energisk hingst med taktmässiga gångarter, med god bärighet och elasticitet. Flambeau tilldelades 41 p exteriört och omdömet löd; en välproportionerlig, långlinjerad och harmonisk hingst. Även löshoppningen genomfördes med goda vitsord; bra balans, hoppvillig, använder rygg och ben på ett bra sätt – särskilt bak, uppmärksam och samarbetsvillig.

Flambeau fick under sitt 30-dagarstest i Redefin, där han blev reservsegrare, genomgående positiva kommentarer för sin exteriör, sina utmärkta rörelser och sin ridbarhet. Flambeau deltog i Svenskt Avel och Sportchampionat 2014 med de fina gångartspoängen 8,0 för både skritt och trav samt höga 8,5 för galopp. För att förstärka den svenska aveln tillför Flambeau takt, naturlig spänst och kraft i gångarterna. Dessa variabler är samtidigt ett signum för hans enastående rörelsemekanik.

Flambeau har i flera bemärkelser en högintressant härstamning; europeiska topphingstar i flera led, mixen av gångartsförärvare och hingstar som lämnar både gång- och hoppförmåga. En mix som återfinns i många av dagens topphästar i sporten. Flambeau är efter Ampere, som 2015 innehar en andraplats i 3-årstesternas fadersstatistik rankad efter dressyrpoäng. Morfadern Zeoliet vann sitt bruksprov i Ermelo med 9,2 (dressyr), 9,0 (hoppning uppsuttet) och 9,5 (löshoppning). Han har producerat många Grand Prix-hästar i både hoppning och dressyr. Zeoliet har även genom åren haft höga avelsindex för både dressyr och hoppning.

Flambeau finns tillgänglig på FAI. Han är sedan en tid i Danmark och tränas för att komma upp i klasserna. Flambeau är godkänd för avel i SWB och det finns fryst semin av mycket god kvalitet.

Flambeau i augusti 2014

Föl efter Flambeau: