El Barone 111 9412

El Barone 111 har gått i topp i årgångsklasserna och var en av de mest populära unga avelshingstarna i Belgien 2018.

”I have been following El Baron 111 during the last years and I can definitely see the cool mind, big quality and cleverness of Emereld in him.”
Harrie Smolders

Prestationer

El Barone 111 ses som en av de mest intressanta unga hingstarna i Belgien. Han var topplacerad i den belgiska hingstserien Pavo Cup både som fyraåring, femåring och sexåring och var felfri i alla internationella starter han gjorde under 2018. El Barone 111 kom tvåa i Pavo Cup för sjuåringar 2019. Han har en enorm kapacitet, balans och hoppar mycket övertygande. Hans coola attityd, starka galopp och ridbarhet i kombination med hans vilja att vinna ger honom de bästa förutsättningarna på tävlingsbanan likväl som fadershingst.

Avkommor

El Baron 111´s första årgångar föl har blivit högt bedömda och uppskattas av uppfödare och på fölauktioner.

Härstamning

Fadern Emerald riden av Harrie Smolders är en av världens bästa hopphästar. Ekipaget har varit ett lagankare i det holländska landslaget och har haft en fantastisk karriär på tävlingsbanan med medaljer från OS, World Cup-finaler, GCT och otaliga 5* Grand Prix. Som fadershingst är Emerald en stark förärvare och hans första generationen är född 2008. I den årgången hittar vi bland annat den godkända hingsten I´m special de Muze och den unga hoppkanonen Igor, riden av Jos Verlooy. Från Emeralds möderne kommer många internationella svårklasshästar, så som Butterfly PS, Nobility PS och Diamanthina van’t Ruytershof.

Modern Naktibro som tävlat 150-hoppning, är syster till två godkända hingstar, en av dem är Guidam Sohn. Mormor Fanakta återfinns även i andra led hos Grand Prix-hästen Unato.

Morfar Libero H är, för den moderna hopphästaveln, en av de viktigaste förärvarna och hade stor succé på tävlingsbanan med Jos Lansink i sadeln. Libero H vann otaliga World Cup-deltävlingar och höjdpunkten i karriären är vinsten i World Cup-finalen 1994. Han har fått utmärkelsen ”preferent” och har lämnat otaliga svårklasshästar. Nämnas kan till exempel Castle Forbes Libertina (Jessica Kürten), No Mercy (Christina Liebherr), Castle Forbes Maike (Jessica Kürten). Libero H är också far till den i KWPN godkände hingsten Ustinov, som 2004 utnämndes till KWPN Stallion Champion.

I tredje led återfinns avelsmatadoren Zeus, som lämnat otaliga svårklasshästar och godkända hingstar.

El Barone 111 kommer under säsongen 2019 att verka i avel hos Lövsta Stuteris samarbetspartner Roshoeve i Belgien samtidigt som han tävlas av Rachel Steffen. För den svenska aveln finns han tillgänglig via färsk transporterad semin.

El Barone 111 är godkänd för avel i Zangersheide och via ett-sto-licens i SWB.

Villkor:

http://www.roshoeve.be/en/dekvoorwaarden

Film på El Barone: