Dom Perignon

Dom Perignon är en sportig hingst med imponerande hoppteknik. Han har att brås på, fadern är den högintressanta Dominator Z och morfar Lucky Boy har själv presterat på högsta nivå.

”Kvick, snygg, sportig, med blod som alla i toppsporten talar om. Dom Perignon är en modern hingst, med alla de kvalitéer jag söker hos en hingst jag vill rida!”
Malin Baryard Johnsson

Dom Perignon beskrevs under sitt bruksprov i Belgien som en högställd, välutvecklad hingst av mycket god sportmodell. Gångartsmässigt poängterades hans smidighet och kraft i steget, där framförallt galoppen utmärkte sig med bra tryck och ett stort register. I löshoppningen visade han mycket bra hopp- och benteknik, samtidigt som han hoppade med bra tryck.

Testryttarna framhöll hans lätta, reglerbara galopp och poängterade hans kvalitéer i hoppningen. Dom Perignon hoppar med mycket bra hoppteknik, han hoppar genom ryggen och använder sin kropp bra genom hela språnget.

Fadern Dominator Z har varit en av de hetaste unga, kommande stjärnorna. Han har nu med Christian Ahlmann i sadeln visat att han hör hemma i den internationella toppsporten. Blott nio år gammal vann han sin första internationella Grand Prix. Dominator Z förenar de bästa franska blodslinjerna med genuint hoppblod från Holstein. Varken Diamant de Semilly eller Capitol I-sonen Cassini behöver någon närmare presentation. Avkommorna är framgångsrika i alla sammanhang. Dominator Z har redan ett antal godkända söner, många är de avkommor som vunnit löshoppningstävlingar och fölbedömningar, samtidigt som fölen inbringar höga belopp på auktioner runt om i Europa.

Morfar Lucky Boy är en god företrädare för Holsteinerstammen 776, som även lämnat Ramiro, Accord I och II, Cortino I och II, Rouletto, Calvados I och II, Lordanos för att nämna några. Lucky Boy har haft en mycket framgångsrik karriär med Marcus Ehning i sadeln och har dessutom övertygat med sin förärvning. Redan i de första årgångarna i KWPN återfinns flera söner som gick vidare till den andra besiktningen. Bland Lucky Boys avkommor återfinns flera framgångsrika tävlingshästar. Gemensamt är att de är av en mycket god sporthästmodell, med elastiska och reglerbara gångarter.

Dom Perignon är godkänd i BWP och SWB via ett-sto-licens.