Diarado 95337

Diarado var redan från början en segrare: han blev premieringssegrare i Holstein 2007 och vann sitt hingsttest i Schlieckau 2008. Diarado övertygar genom en lätthet i språnget, en oerhörd kapacitet, en suverän arbetsinställning och den kattlika vändbarheten och intelligens som dagens tekniska banorna kräver.

Vid 70-dagarstestet fick han drömpoäng: 10,0 för löshoppningen, 9,5 både för sin galopp i terrängen och sin ridbarhet, 9,75 för banhoppning och 9,3 för sin hoppförmåga. Diarado har vunnit flera unghästklasser och vann 2010 finalkvalifikationen till det tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) med 9,3 och i finalen tog han bronsmedaljen genom att få poängen 9,0 två gånger. Numera är han ständigt högt placerad i svåra klasser och var bland annat trea i den prestigefyllda Dobrock Grand Prix med Jonas Vervoort 2014. 2013 var Diarado nummer 1 i den tyska avelsvärderingen för hopphingstar och 2014 låg han bland den absoluta toppgruppen.

Ur den första årgången blev 27 söner godkända, däribland flertalet premiehingstar som bland annat Eldorado de Hus i Westfalen 2011 som senare såldes till Frankrike för 165.000 euro, samt hingsttestsegraren Diacontinus och den eftertraktade hingsten Dinken vid Holsteiner Verband. Oldenburg hingstdagar i Vechta 2013 blev till en Diarado-festival: sonen De Quidam var segerhingst i OS-International och såldes för 115.000 euro till Westfalen och Diarado’s Boy, som vid AOS auktion 2011 såldes för toppriset 450.000 euro, blev utnämnd till I a huvudpremiesegrare.

Varje år lämnar Diarado typfulla och rörelsestarka föl som därmed blir väldigt eftertraktade vid flertalet auktioner. Dottern Jurwina blev 2013 vinnarstoet vid OS-International i Rastede. Avkommorna från de första tre årgångarna var 2014 väldigt segerrika i flertalet unghästklasser.

Diarados fader Diamant de Semilly räknas till en av de bästa hoppförärvarna i världen och lämnade 2011 segerhingsten Dicapo vid OS-International, likväl som flera högt värderade godkända söner. Han själv tog lagguldet vid VM 2002 med Eric Levallois och ett år senare tog han lagsilvret vid EM och har vid flertalet tillfällen blivit utnämnd till ”Bästa fadern till unga hästar” i Frankrike. 2014 låg han på tredje plats på WBFSH-världsrankinglista över de bästa hoppförärvarna. Med Corrado I, Contender, Lord och Ramiro förenar den moderliga härstamningen från Diarado absoluta toppförärvare.

Enbart Corrado I – som själva var internationellt framgångsrik med Franke Sloothaak i sadeln – har lämnat avkommor som tillsammans vunnit 3,28 miljoner euro och för Contender ligger den summan på 8,65 miljoner. Diarado företräder Holsteiners stostam 318 d 2, som lämnat över 50 godkända hingstar – bland annat Corofino I och II, Coriano, Crawford, Chello I-III, segerhingsten Camiros och flertalet internationella sporthästar.

Godkänd i: Finland, Frankrike, Italien, Hanover, Mecklenburg, Oldenburg, OS-International, Polen, Rhineland, Sverige, Sydtyska förbundet, Westphalia (Holstein endast via Holstein Breeding Association).

Läs mer:

http://schockemoehle.com/eng/service-station-stud/covering-conditions/covering-conditons.html

Video på Diarado

Avkommor till Diarado