Demand 1344

Bakom Demand ligger ett genomtänkt avelsarbete som resulterat i fantastiska sportframgångar för denna generation.
Demand, med exteriörpoängen 41,0 från bruksprovet, är en långlinjerad, välutvecklad häst med ett uttrycksfullt huvud och väl ansatt hals. Han har ett mycket korrekt benställ, med poängen 9,0 för extremiteter. Demand har en aktiv, avspänd och taktmässig skritt. Traven är bärig, spänstig, elastisk och taktmässig med aktiva bakben. Galoppen bedömdes vara rytmisk, kraftfull, bärig galopp. Demand är en energisk och mycket samarbetsvillig häst.

Demand kom trea i Breeders Trophy och SWB Stallion Trophy 2017 med den fina poängraden 8, 8, 8.5, 8.8, 9 (84,6%).

Fadern Ampere, som nu finns i USA, vann sitt bruksprov i Holland 2008 med de högsta poängen någonsin. Ampere har visat sin goda förärvning både genom de över 60 premierade sönerna och de sporthästar som nu börjar visa sig på tävlingsbanorna. Sonen Nymphenbergs First Ampere (godkänd hingst) har haft stora framgångar i unghästklasser, inklusive final i unghäst-VM både som femåring 2016 och sexåring 2017. Ampere har dessutom ett verkligt bra holländskt OCD-index.

Demand tillhör stofamilj F2 (Spinda-familjen), med ursprung från Hannover. Stofamiljen har gett mängder med framstående sporthästar i både dressyr och hoppning. Modern Delight är ett elitsto, som fick gångartsdiplom som 3-åring och placerades fyra på rikssto. Hon har gett sex gångartsdiplom. Delight erhöll 2017 Tatis Pris för framstående avelssto. Dottern Diamond Rose vann 3-års testet i Plönninge 2008 med 50 poäng och blev fyra i rikssto. Dorette (u. Delight) vann 3-årstestet i Osby med 51,5 p och har varit placerad i Svenskt Avel och Sportchampionat som 3-, 4- och 5-åring. Dottern Diod (helsyster till Demand) fick både hopp- och gångartsdiplom på 3-årstestet och vann rikssto och därmed den åtråvärda kungakannan. Delight har även lämnat Quarton som har deltagit i tre unghäst-VM (som 5-, 6- och 7-åring). Quarton har vunnit Breeders Trophy som 6- och 7-åring och tävlar nu framgångsrikt i St Georges. Quarton vann, med Betina Jaeger i sadeln, sin första start i svår klass i Herning med 74,2%. Quarton har under 2017 dominerat lilla rundan i Danmark med sin nya ryttare Anna Kasprzak. De har gjort sex internationella starter i lilla rundan, med fem segrar. Ekipaget vann den prestigefyllda lilla rundans båda klasser i Aachen under året i hård konkurrens.

Morfadern Don Schufro är en levande legend, tio gånger har han varit nummer ett i det tyska dressyrindexet för hingstar och högt rankad i flera år på WBFSH´s rankinglista över dressyrhingstar. Han var bronsmedaljör i OS i Hongkong 2008. Weihegold OLD, nuvarande världsettan i dressyr, är en av hans mest kända avkommor.
Mormor till Demand är det framstående elitstoet Marlén. Marlén gav 15 föl, varav nio exporterades, tre blev godkända hingstar, tre ston fick elitutmärkelse, tre tävlade svår dressyr och två tävlade svår klass i körning par och fyrspann.

Demand är godkänd i SWB.