Cyklon 1083

En atlet med vinnarinstinkt, Cyklon är en internationellt beprövad son till Cardento. Cyklon är atletisk,  smidig och har en mycket bra teknik. Han är mycket ridbar och ger sin ryttare en bra känsla.

Cyklon har bland annat vunnit sex gånger på Winter Equestrian Festival i Wellington. Han hade också många topprundor i Spruce Meadows och 2013 vann han en klass under CSIO5 * i La Baule. Han vann samma år även en klass under Världscup-finalen i Göteborg. Cyklon är BWP Elite Hingst och har poängen 9 för typ och 8 för hoppning.

Cyklon erbjuder uppfödarna Cardento-blodet i ett mycket attraktivt, sportigt paket. Cardento-avkommorna är mycket populära eftersom de har ett fantastiskt temperament och otrolig ridbarhet.  Innan Cyklon exporterades till USA fick han några avkommor i Europa. Hans äldsta son, Cobolt, placerades sjua i femårs finalen på unghäst-VM 2011 och har därefter framgångsrikt klättrat i klasserna. Avkommor i USA är atletiska och Cyklon ser ut att nedärva både sin ridbarhet och goda sporthästmodell.