Cordess

Cordess hade mycket framgångsrika år i unghästklasserna och fortsatte att övertyga som åttaåring i 160-klasser. Han hade stora framgångar i Global Champions Tour i Shanghai samt Grand Prix i Münster, St. Moritz och Ommen för att nämna några stora tävlingar.

Cordess avkommor är präglade av hans goda typ, långbenta, atletiska och med fin överlinje. De är mycket trevliga i temperamentet och har en hög ridbarhet.

Cordess härstamning förenar de internationellt framgångsrika blodslinjerna Clinton, Heartbreaker och Burggraf. Cordess halvsyster, Aminka (riden av Willem Greve), har placeringar på tävlingar såsom Falsterbo, Paderborn, Hannover och München.

Den berömda Freiminka-familjen har producerat ett stort antal extraordinära hästar. Den kanske mest kända är Totilas (Matthias Alexander Rath) och bland övriga framgångsrika avkommor märks Marius, Palermo, Warrent, Limminka, Iowa, Olympic W, Try Time, Topas, Jodokus och Vindicator.

Cordess är godkänd i Mecklenburg, DSP, Hannover, Rheinland, OS, Westfahlen, de sydtyska förbunden och SWB via ett-sto-licens.

Video på Cordess: