Bordeaux 95389

Med en unik genetisk potential, ur en av världens mest framgångsrika mödernelinjer. Bordeaux kommer ur samma stam som de olympiska mästarna Ahlerich och Rembrandt. Han kommer också ur samma stam som den  legendariska hingsten Rubinstein och den olympiska silvermedaljören Amon. Bordeauxs högintressanta härstamning tillsammans med hans seger vid KWPN:s premiering 2009, hans seger vid hingstprovet i Ermelo och hans framstående placering i Pavo Cup-finalen 2010 gör honom oerhört värdefull.

2012 blev han tillsammans med Eva Möller fyra i finalen vid världsmästerskapen för unga dressyrhästar i Verden. Under vintern 2012-2013 kvalificerade han sig – genom sina fantastiska segrar vid hingsttävlingar runt om i Holland – till den stora finalen för sin åldersgrupp i s’Hertogenbosch. Han var en av favoriterna och vann tävlingen med en tydlig marginal. Under 2014 har han vunnit upp till internationell Prix St. Georges.

Fadern United är den hittills högst bedömda hingsten vid bruksproven i Ermelo; 9,5 poäng för trav, galopp och kapacitet som dressyrhäst. Med Krack C och Partout har han två internationellt framgångsrika Grand Prix-hästar i härstamningen.
Bordeauxs morfar Gribaldi ligger på tredje plats på listan över världens framgångsrikaste avelshingstar för dressyr likväl som han själv var framgångsrik med Edward Gal på Grand Prix-nivå. Gribaldi har lämnat efter sig Grand Prix-hästar så som Girasol, Sisther de Jeu, Peter Pan, Painted Black, den i sin livstid redan legendariske Totilas och många fler.
Dressyrlegenden Donnerhall i tredje generationen förstärker ytterligare Bordeauxs genetiska styrka för dressyr. Även hans mormor Leandra M var framgångsrik med Hans Peter Minderhoud upp till S:t Georg. Bordeauxs första föl har övertygat med en närmast genial rörelsemekanik.

Avkomma till Bordeaux, Ironman H 1351: