Balou du Rouet 95144

Det var ingen som kunde stoppa Balou du Rouet på sin väg mot miljonerna. Bara 15 år gammal har han uppnått det som ingen annan hingst har lyckats med när det kommer till pengar. Än så länge har 150 av Balous avkommor varit framgångsrika i S-klasser och de har redan hoppat ihop den stolta summan av 1.294.478 euro.

Han har hittills lämnat 41 godkända söner och bland dem hittar vi de internationellt väldigt framgångsrika hingstarna Horse Gym’s Balzaci/Felix Hassmann (16 segrar i svåra klasser samt internationella segrar i Leipzig, Neumünster och Poznan), Burberry/Jan Sprehe och Balloon som reds av Shane Breen i det irländska laget vid CHIO Aachen. Andra suveräna avkommor från Balou inkluderar First Class van Eeckelghem/Daniel Deusser och Bacardi 169/Marc Bettinger.

År efter år når Balous avkommor finalen för 5- och 6-åriga hopphästar vid de tyska unghästmästerskapen (Bundeschampionat). Precis som Balou du Rouet själv, som vann unghästklasser med toppoängen 9,2 och som efter det tävlat framgångsrik i svåra klasser.

Balou du Rouets avkommor, föl och sporthästar, är väldigt eftertraktade på auktioner i Tyskland och i utlandet. Med en sådan förstklassig härstamning är det inte oväntat. Hans fader Baloubet du Rouet, som vann världscupfinalen tre gånger och olympiskt guld med Rodrigo Pessoa samt har lämnat efter sig otaliga internationella sporthästar, är utan tvivel en förstklassig förärvare. Modern Georgia fick även den godkända hingsten Cornet’s Balou, som vann det tyska mästerskapen för 5-åriga hopphästar (Bundeschampionat) 2011.

Morfadern Continue kombinerar två av de mest uppskattade sportgenerna från Holstein – Contender och Tin Rocco. Under hans tid vid stuteriet i Oldenburg lämnade han bland andra efter sig den godkända hingsten Cowondo Z (Ldb/hingst Moritzburg). Mormodern Georgette HH fick även den godkända och framgångsrika Sandrissimo tillsammans med Sandro (Oldbg, Hess, Mecklbg).

Hingstarna Domino, Gepard och Granit som står för framgångsrik avel finns i tredje till femte led vilket tydligt visar stobasen i Paul Schockemöhles stall. Den Westfaliska stolinjen härstammar från stoet Filmkunde (e. Film-Hallo III). Från denna effektiva och hållbara linjen kommer Daddy Cool som blev godkänd i Mecklenburg 2004, Le Sandro (Bawue) och Lord Sandro (NL).

Avkommor till Balou du Rouet:

https://www.youtube.com/watch?v=LGRK9g2wnAA

https://www.youtube.com/watch?v=p4oOzM-eDuA