Fürst Romancier 95338

Personligheten från en topphingst och med en magnetisk effekt över hela Europa. En reslig hingst som är imponerande på alla sätt, Fürst Romancier har samling och temperament passande för de högsta dressyrklasserna. Han var championatshingst 2009 och var den mest framgångsrika hingsten i sin årsklass vid VM för femåriga dressyrhästar. Vid tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) blev han tvåa i kvalifikationerna med 9.0. I finalen i Bundeschampionatet och vid VM för dressyrhästar placerade han sig som nummer fyra.

Vid hingsttestet blev han belönad med högstpoängen 9.0-9.5 för sin ridbarhet och för sina tre gångarter. Utifrån avelsperspektiv har han lyckats med något alldeles speciellt – han är fader till segraren vid Oldenburgs premiering 2011 – For Romance – som blev såld för den otroliga summan av 750.000 euro. Under sommaren 2012 blev hans helsyster Fasine championatssto vid Oldenburgs tävling för elitston i Rastede.

2011 presenterade han ytterligare en premiehingst: Fürstbischof som stod på stuteri Celle och som blev såld för 170.000 euro. Antalet godkända hingstar har nu vuxit till 23 och 2013 blev For Romance odiskutabel championatshingst för sin årsklass vid Oldenburgs hingstdagar i Vechta.

Fürst Romancier berikar om och om igen Bundeschampionatet med starka avkommor, bland dem de godkända hingstarna Fusion och First Romance som båda fick framstående placeringar bland de fyraåriga hingstarna. Dessförinnan var Fusion Oldenburgs vice champion. Fürst Romanciers avkommor finns alltid med på sporthästauktionerna och hans son Fürst Pückler drog till exempel in högsta budet i Vechta 2014. Hans avkommor är nu framgångsrika i medelsvåra klasser och det har lett till att Fürst Romancier ligger bland den bästa 1% av Tysklands alla dressyrhästar med sina 157 poäng enligt FNs avelsindex.

Fadern Fürst Heinrich var världsmästare i dressyr och vid hans korta tid i avelsboxen lämnade han efter sig extraordinära hästar så som Oodlanders Farouche som vann världsmästerskapen i dressyr 2011, Fürstenball och Van the Man som blev Oldenburgs championatshingstar. Morfadern Romancier kommer från den extremt framgångsrika stolinjen av Dodona. Som morfader till betydelsefulla hingstar (bland dem Don Romantic) har han förevigat sitt namn när det kommer till världsomspännande dressyravel.

Fürst Romancier är ambassadör för den värdefulla Oldenburg stostammen av Edoste, ur vilken det kommer 13 godkända hingstar och bland dem Exupéry som vann Bundeschampionatet och som deltog vid EM, Landjuwel Gold som tog silvermedaljen vid Bundeschampionatet, den olympiska hästen Petit Prince/Ellen Bontje, Grand Prix-vinnaren Avignon/Thomas Schmitz och den internationella svårklassegraren Questa Vittoria/Thomas Kleis.

Villkor:

Villkor:

http://schockemoehle.com/eng/service-station-stud/covering-conditions/covering-conditons.html

Avkomma till Fürst Romancier