Energiskt stoföl med toppstam för avel och dressyrsport e. Benetton Dream FRH – Wolkentanz I

Stoföl född 21 juni 2018, blir mörkfux.

Målarbackens Weltina Dream är ett sto med stark överlinje, väl ansatt hals och korrekt i sin benställning. Tre goda gångarter i utmärkt balans och med spänst, inte minst i traven. Bra skritt och rytmisk vägvinnande galopp. Hon är välhanterad, har ett gott självförtroende och älskar att visa upp sig. Ett sto för såväl avel som sport.

Undan Welvette (Wolkentanz I – Wanderbursch II), ett sto importerat till Sverige från Tyskland som tvååring. Welvette är ett kommunikativt sto med mycket energi som älskar att arbeta. Weltina Dream har liksom sin mor massor av energi, hon har en vägvinnande skritt och en elastisk trav. Hon är väldigt social med gott självförtroende.

Weltina Dream är efter grandprixhingsten Benetton Dream FRH (Brentano II – Rotspon). Det sägs att europeiska toppryttare ser till att ha minst en Benetton Dream-avkomma i sitt stall. Benetton Dreams avkommor är internationellt efterfrågade för sin goda ridbarhet och sitt goda temperament. Ett av Lövsta stuteris senaste förvärv är Bon Coeur (som för övrigt betyder Gott Hjärta) med Benetton Dream som fader.

Weltina Dream visades på fölvisning vid Hallsta Ridklubb den 26/8 med betygen:

Exteriör 8: Välutvecklad

Skritt 8: Taktmässig med god steglängd

Trav 8: Taktmässig, elastisk

Galopp 7,5: Rytmisk, ganska vägvinnande

Allmänt intryck 8: välutvecklad med god trav

Totalt: 23,8 poäng och 79,3%

Välutvecklad fölunge med bra skritt och fin trav (sagt om Weltina Dream) Ovanligt fint välbevarat välbenat sto med tre fina gångarter (om mamma Welvette). Omdömen från fölvisning. Kvalad till Rikschampionat.

Weltina Dream har kontrollerats och verkats av hovslagarmästare från två veckors ålder. Under kontroll av veterinär, chipmärkt, vaccinerad och avmaskad. Breedersansluten. Liv- och veterinärvårdsförsäkrad i Agria inklusive dolda fel.

För fler bilder och film se http://malarbacken.se/om%20oss/målarbackens%20weltina%20dream.html

Vid intresse, välkommen att ringa Maria på tfn 0707-51 21 77 eller maila på maria@malarbacken.se

Maria Dahlin Sjöstrand & Peter Sjöstrand