Unikt härstammat sto e. Revolution, u. LaLuna Louise (e. Sergio Rossi, vars moder är helsyster till Rubenstein)

Stoföl född 23 maj 2018.

Målarbackens LaEvolution har ett utmärkt temperament, är välhanterad och har tre högkvalitativa gångarter; vägvinnande skritt, taktmässig luftig trav med utmärkta bakben och en rytmisk vägvinnande galopp. Toppmodern korrekt exteriör, långbent och i uppförsbacke. Ett dressyrsto för såväl avel som sport. LaEvolution älskar att umgås med människor och hon är mycket förtroendefull.

LaEvolutions moder är LaLuna Louise som har ett avelsindex i dressyr på 140 (e Sergio Rossi – Lorentin). LaLuna Lousie importerades från Tyskland av Karin Öljemark som tävlat henne i bl a Falsterbo och Strömsholm. Hon har segrar i FEI´s finalprogram för såväl 5- som 6-åriga hästar. Precis som hon förvärvat till sin dotter, har LaLuna Louise ett fantastiskt temperament och tre toppenfina gångarter.

LaEvoution är efter succéhingsten Revolution (Rocky Lee – Rouletto) nybliven världsmästare för 5-åringar i dressyr tillsammans med Andreas Helgstrand. Revolution spås en lysande framtid och det har sagts att om hans avkommer ärver en tiondel av hans kapacitet är det fortfarande mycket bra.

La Evolution visades på fölvisning vid Hallsta Ridklubb den 26/8 med betygen:

Exteriör 8,5: långlinjerad välutvecklad

Skritt 8: vägvinnande

Trav 7,5: taktmässig lätt (galopperade och visade för få steg för högre betyg även om de få stegen som visades i trav glimrade)

Galopp 8: Rytmisk vägvinnande

Allmänt intryck 8,5: långlinjerad med god galopp

Totalt: 24,8 poäng och 82,7%

Detta är en riktigt fin häst som jag tror på (sagt om LaEvolution) Ovanligt fint sto med fantastisk trav (om mamma LaLuna Louise). Omdömen från fölvisning. Kvalad till Rikschampionat.

LaEvoution har kontrollerats och verkats av hovslagarmästare från två veckors ålder. Under kontroll av veterinär, chipmärkt, vaccinerad och avmaskad. Breedersansluten. Liv- och veterinärvårdsförsäkrad i Agria inklusive dolda fel.

För fler bilder och film se http://malarbacken.se/om%20oss/målarbackens%20laevolution.html

Vid intresse, välkommen att ringa Maria på tfn 0707-51 21 77 eller maila maria@malarbacken.se

Maria Dahlin Sjöstrand & Peter Sjöstrand