Paridon Magi

Paridon Magi är vinnare av 6-årschampionatet i Flyinge 2009 och tillsammans med Caroline Darcourt representerade han Sverige i Unghäst-VM samma år. Det var också året som Paridon Magi utnämndes till “Morgondagens häst” på Ryttargalan. Magi och Caroline har tävlat med placeringar upp till Intermediaire I internationellt och startade sin första Grand Prix 2012. 2013 tävlade de framgångsrikt i bland annat Lövsta Future Challenge och blev trea i finalen i Globen. De var också med i det svenska laget i NM i Finland. I februari 2014 debuterade Caroline och Magi i världscupen i Göteborg. 2016 blev Caroline och Paridon Magi nordiska mästare.

Paridon Magi tävlas nu av Tinne Vilhelmson Silfvén. Deras första gemensamma start var under Central Park Horse Show 2015, där de knep andraplatsen. De har också startat i världscupen tillsammans, både i Friends och i Olympia, London. Sommaren 2017 debuterade Magi i större mästerskapssammanhang då han och Tinne ingick i det svenska laget som tog bronsmedalj på EM i Göteborg. Dessutom slutade de på en individuell tiondeplats.

Vintersäsongen i Wellington 2018 inleddes starkt med en seger i Grand Prix på personbästa 75,870% i början av januari. Det följdes upp med seger i küren och tillika världscupkvalet under samma helg. Även den här gången med nytt personligt rekord 81,150%.

Magi kallas också ”Poppi” eftersom han är lite som ett popcorn.