Nya viktiga världscuppoäng till Tinne som nu är bästa svensk i ligan

18 november 2018

 

 

I helgen var det dags för den tredje omgången i den västeuropeiska ligan av FEI Dressage World Cup och det var ett mycket starkt startfält på plats när tävlingarna gick av stapeln under German Masters i Stuttgart.

De tyska hemmaryttarna dominerade under helgen och regerande världscupmästaren Isabelle Werth vann både fredagens Grand Prix och lördagens Grand Prix kür där hon fick sällskap på prispallen av sina tyska kollegor Dorothee Schneider och Helen Langehanenberg.

Tinne och Don Auriello som inledde världscupsäsongen med en fin tredjeplats i Herning åkte till Stuttgart med siktet inställt på att plocka fler poäng. Tinne och ”Anton”fick till en riktigt bra kür på lördagkvällen som belönades med 79.76 procent av domarna. Det räckte till en sjätteplats och nya viktiga poäng i ligan.

-Jag är riktigt nöjd med küren och vår insats idag! Allt stämde inne på banan och Anton kändes väldigt fin, säger Tinne.

Efter världscupens tre inledande deltävlingar ligger Tinne på en niondeplats i ligan med 27 poäng och är bästa svensk just nu.  Nästa världscuptävling rider Tinne i Wellington, USA i början på nästa år där det gäller att plocka ytterligare poäng för att ha en chans att kvalificera sig till vårens världscupfinal i Göteborg. Planen är att starta två världscuptävlingar i Florida men eftersom man då tävlar i en annan liga får man bara tillgodoräkna sig poängen från en tävlingsstart till 100 procent. Därefter får man tillgodoräkna sig 50 procent av poängen.

-Det känns väldigt skönt att ha plockat en del poäng här i Europa innan vi åker över och tävlar i Florida. Jag ser fram emot resten av säsongen och hoppas att jag kan fortsätta plocka poäng för att kunna kvalificera mig till världscupfinalen i Göteborg, säger Tinne.

 

Kommentarer inaktiverade.