Lövsta anställer verksamhetschef

24 augusti 2018

I takt med att Lövsta vuxit till en allt större internationell verksamhet med flera verksamhetsdelar, såsom träning- och tävling, seminstation, satsning på unga ryttare och hästar, innovationsprojekt, tre gårdar med hus och trädgårdar, anställer Lövsta nu en verksamhetschef i form av Ulrika Almquist. Varmt välkommen till Lövsta-teamet Ulrika!

De senaste åren har verksamheten på Lövsta förändrats och vuxit allt snabbare. Det gäller alla delar – träning och tävling av hästarna, seminstationen, satsningen på unga ryttare och hästar, innovationsprojekt, trädgårdar och gårdarna Lövsta, Stjärnborg och Torsåker med hus. Team Lövsta har vuxit till en stor grupp av skickliga medarbetare och vi uppmärksammas allt mer som ett centrum för ridsport, nytänkande och excellens. Kända både i Sverige och internationellt.

– I takt med att verksamheten har växt ökar behovet av att få alla delar att samverka på ett effektivt sätt, ständigt med våra fem ”E:n” i fokus – Ekonomi, Etik, Empati, Estetik och Ekologi. Därför har vi sedan en tid tillbaka bestämt oss för att anställa en verksamhetschef på Lövsta. Vi är nu särskilt glada att kunna berätta att vi funnit denna person i Ulrika Almquist som börjar hos oss den 10 september. Ulrika har en bred kompetens och en lång erfarenhet från flera branscher och har dessutom ett brinnande intresse för ridsport och hästar. Hon har drivit eget företag inom kommunikation och ledarskap, varit förvaltningschef inom Sigtuna kommun, utvecklat en ny kommunikationsavdelning inom Försvarsmakten och arbetat som vd för ägarlett företag bland mycket annat. Ulrika blir ett välbehövligt tillskott till verksamheten som numera består av 30-40 medarbetare beroende på säsong, säger Antonia Ax:son Johnson.

– Jag ser med stor glädje och ödmjukhet fram emot att börja som verksamhetschef för Lövsta Stuteri AB med sitt kvalificerade team. Att tillsammans, under Lövstas varumärke, få verka för bästa förutsättningar att hållbart utveckla ridsporten nationellt och internationellt, både vad gäller häst och ryttare, ser jag som en ynnest. Hästnäringen är viktig för Sverige och sysselsätter idag över 30.000 människor på heltid bara här i Sverige. Med mitt intresse för människor, hästar och min bakgrund som vd och chef för organisationer i stark utveckling hoppas jag kunna bidra till en samverkande helhet med hållbarhet och kvalitet i fokus för såväl människor som hästar. Att jobba smart tillsammans, ha roligt och bereda plats för den idérikedom som finns inom organisationen. Det ska verkligen bli roligt att bli en i Lövsta-gänget! Jag känner mig stolt redan innan jag börjat!”

Foto: Henrik Berglund

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.