Tinne väljer Anton till VM

21 augusti 2018

Tinne som var uttagen till VM med både med Don Aurelio och Paridon Magi har nu bestämt sig för att det är Don Aurelio, eller Anton som han kallas till vardags som åker till VM i Tryon i september. 

– Anton älskar verkligen att tävla och jag är så himla glad att han är i fin form, säger Tinne.

Med ett par starter på internationella tävlingar i ryggen är formen på uppåtgående och uppladdningen inför VM pågår för fullt. Tinne och Anton har tidigare representerat Sverige vid både OS, VM och EM och det är en laddad duo som ser fram emot att åka till USA. Förutom Tinne består det svenska laget av Patrik Kittel, Therese Nilshagen och Juliette Ramel.

På torsdag nästa vecka börjar resan från Lövsta mot USA för Antons del. Första anhalten är hos lagkamraten Patrik Kittel i Tyskland där laget samlas för teambuilding och för att hästarna ska få en paus i resandet innan flyget som går den fjärde september från Liège i Belgien. Själva flygresan tar åtta timmar och där ackompanjeras de svenska hästarna av landslasveterinär Rasmus Westergren. På plats i Tryon väntar Antons groom Josefine som tar hand om honom de två dagarna i karantän innan tävlingarna drar igång. Dressyren pågår mellan den 12 och 16 september och förväntningarna är höga.

– Jag tror att VM kommer att bli en fantastiskt bra och spännande tävling! Sverige har ett riktigt bra lag men konkurrensen är stenhård! Det gäller att alla fyra i laget är i toppform och presterar i världsklass för att vi ska ha en chans, men det ska vi naturligtvis göra, avslutar Tinne.

 

Kommentarer inaktiverade.