Ironman H 1351 på trettonde plats i unghäst-VM

4 augusti 2018

Ironman H 1351 på 13:e plats i UVM för femåringar! Ironman H, riden av Yvonne Österholm, är alltså trettonde bästa femåring i världen!

I finalen var Ironman H lite rädd i början, vilket påverkade travbetyget. En stund in i programmet slappnade han av och fick mycket fina skritt- och galoppbetyg! Han fick toppomdömen inför framtiden av domarkollegiet. Gångartspoängen fördelades som följer;
trav 7,5, skritt 8,5, galopp 8,8.

Ryttaren Yvonne Österholm berättar:
– Ironman kändes fantastisk på framridningen, men blev påverkad av all rörelse och alla ljud som var runt banan. Det var mer än vi har varit med om tidigare, vi var första startande så folk hade inte hunnit komma till ro riktigt när vi började. Ironman blev mer avslappnad mot slutet av travprogrammet och i galoppen fick jag tillbaka känslan från framridningen. Det var en nyttig erfarenhet inför framtiden, vi kommer att rida fler sådana här stora tävlingar, så vi lägger detta på erfarenhetskontot.

Yvonne fortsätter;
– Det bästa är att Ironman är så arbetsvillig, han går alltid till arbetet. Det kände jag fast han var lite rädd i början, han ställde upp för mig.

Foto: Digishots.nl

Kommentarer inaktiverade.