Eventuellt deltagande för Ironman H i UVM dressyr

29 juni 2018

Ironman H 1351 är nominerad av Finlands Ryttarförbund till UVM i dressyr!

Ryttaren Yvonne Österholm är finsk medborgare och Ironman H utlandsfödd, därför kan ekipaget inte   starta för Sverige. Ironman H, förra årets mest populära dressyrhingst, ligger även i år i toppen för de mest använda hingstarna. Ironman H kommer i och med nomineringen till UVM i dressyr, som går av stapeln 2-5 augusti, att ha en månad kortare avelssäsong i år än planerat. Sista dagen för Ironman H i år blir fredagen den 27/7. Ironman H finns inte tillgänglig under Falsterbo-veckan.

– Han är en helt fantastisk individ, som gör sitt jobb helhjärtat, säger Yvonne Österholm och fortsätter;
– Vi är måna om honom och vill att han ska hålla många år. Därför är det viktigt att låta en så ambitiös häst som Ironman få sina viloperioder och dosera arbetat med varsam hand.

Yvonne förklarar vidare;
– I och med nomineringen till UVM vill jag rida Ironman utan att begränsa träningen för att han ska hoppa på bocken ytterligare en månad. Förra året red jag honom mycket sparsamt under hela seminsäsongen, han gick några tävlingar och vann bland annat båda klasserna i Falsterbo, sen tyckte jag att han hade presterat vad han behövde under året, så jag startade inte honom i under Breeders i oktober. Ska vi åka till UVM i år när han är fem år ska vi vara mycket väl förberedda, utan bekostnad av hästens välmående

Kommentarer inaktiverade.