Ändrade planer för Lövsta Seminstations hingstvisning i Helsingborg

20 april 2018

Programmet för lördagens hingstvisning på Helsingborgs Fältrittklubb får ett annorlunda upplägg, då en unghäst på Lövsta Seminstation fått feber. Hingstarna från Stockholm får stanna hemma, men publiken i Skåne kommer att bland annat få se triss i bruksprovsvinnare och en miniclinic med Tinne Vilhelmson Silfvén och Jens Fredricson.

– Det är oerhört tråkigt att vi får lämna några av hingstarna hemma. Vi hade verkligen sett fram emot att få möta Skåne-publiken. Men vid minsta misstanke om smitta är det ansvarsfullaste vi kan göra att stanna hemma, säger Malin Cohlin, stationschef på Lövsta Seminstation.

Det är en unghäst som insjuknat på Stjärnborgs gård där Lövsta Seminstation ligger och så snart det konstaterades att den hade feber så stängdes anläggningen. De hingstar som får stanna hemma är Cristallo II, For Ever Jump, Crown Z, Point Break, Van Vivaldi och Sankt Erik II.

Ytterligare ett avhopp har skett i sista minuten, hingstarna från Böckmann Pferde, däribland Benefit, stannar hemma.
– Benefit har precis avslutat sitt 14-dagarstest, som han vann. Med hästens bästa i åtanke får han stanna hemma och vila upp sig efter sin fina prestation, säger Malin Cohlin.

Publiken i Skåne får ändå möjlighet att bland annat se bruksprovsvinnaren i dressyr, Demand, förra årets bruksprovsvinnare i dressyr, Ironman H och segraren från det danska 35-dagarsprovet i dressyr, Springbank II VH. Dessutom visas Cayenne de Clarence och från Helgstrand Dressage kommer även Franklin, Grand Galaxy Win och Quaterhit. Tinne Vilhelmson Silfvén och Jens Fredricson bjuder på sina erfarenheter i en miniclinic med unghästar med både hopp- och dressyrstam.

– Det kommer bli en fullspäckad och fin kväll för alla avelsintresserade och vi hoppas på förståelse från publiken för läget, avslutar Malin Cohlin.

Hingstarna som visas är:

  • CCStud´s Kuba Libre 1369
  • Cayenne de Clarence 1352
  • Demand 1344
  • Springbank II VH
  • Bergsjöholms Valbonne 1376
  • Klifton 1329
  • Quaterhit
  • Grand Galaxy Win
  • Ironman H 1351
  • Franklin

Fotot på årets bruksprovsvinnare i dressyr, Demand 1344 riden av Yvonne Österholm, är taget av David Svensson / MXM © 2018

Kommentarer inaktiverade.