Benefit segerhingst 14-dagarstestet

17 april 2018

Benefit (f. 2015, e. DSP Belantis – Sir Tender) vann idag sitt 14-dagarstest i dressyr i Schlieckau och var även bästa hingst totalt. Benefit är i år stationerad hos Lövsta Stuteris samarbetspartner Böckmann Pferde för att tillgodose den stora efterfrågan på semin från honom i Tyskland.

Benefit var segerhingst redan under Oldenburg-förbundets premiering i Vechta i november 2017 och förvärvades av Lövsta Stuteri under den efterföljande auktionen. Benefit har nu vunnit 14dagarstestet i dressyr i Schlieckau med poängen 8,66. Han var även bästa hingst totalt, med poängen 8,40. Den fina poängraden var 9,50-9,50-9,50-8,50-8,50-9,00-8,50.

Efter auktionen i Vechta fick Benefit vara hemma på Lövsta Seminstation för en periods vila och för att sittas in samt göra de första stegen i inridningen. I januari åkte han ner till Lövsta Stuteris samarbetspartner Böckmann Pferde, där han står under säsongen 2018. Hos Böckmann fortsatte inridningen och förberedelserna för 14-dagarstestet.
Benefits far, Belantis DSP (e. Benetton Dream FRH 1301) har haft otroliga framgångar redan som unghäst och tävlas sedan 2016 av Isabell Werth.

– Jag har bara sett en video på honom, men jag tyckte verkligen om det jag såg. Han visade elegans, elasticitet och väldigt bra rörelser, säger Isabell Werth om segerhingsten Benefit.

Benefit har stora kvalitéer, som kommer att komma till sin rätt både i avel och sport. Härstamningen är ett mycket bra tillskott till både svensk och internationell avel, som till stor del domineras av S- och D-blod.

– Jag är fantastiskt glad och stolt över Benetton Dreams sonson Benefit. Han är en storartad och begåvad hingst som nu också bevisat detta i sitt 14-dagarstest – en stjärna i Lövstas hingstprogram, säger Antonia Ax:son Johnson, ägare till Lövsta Seminstation.

Fotot är från november 2017, då Benefit var segerhingst i Vechta. Foto: Kiki Beelitz

 

Kommentarer inaktiverade.