Heartbeat 1334 stationerad på Zangersheide under 2018

16 november 2017

Heartbeat-hopp_940

Lövsta Stuteri inleder ett samarbete med Zangersheide och den populäre avelshingsten Heartbeat 1334 stationeras där under säsongen 2018. Zangersheide har en mycket framgångsrik internationell hopphästavel, där Heartbeat 1334 är ett eftertraktat tillskott.

Heartbeat har varit en topprankad fadershingst de senaste åren och 2016 utnämnde SWB honom till årets utmanarhingst för sin lovande start i avelskarriären och för sina talangfulla avkommor. 2017 kunde vi se flera av hingstens framgångsrika avkommor under både UVM i hoppning och Breeders Trophy. På de internationella arenorna har han redan gjort sig ett namn som fadershingst till ett antal högpresterande tävlingshästar där t.ex. Main Road riden av Shane Sweetnam är en av dem som utmärker sig.

Den europeiska efterfrågan på Heartbeats semin har under de senaste åren varit mycket stor och Lövsta Stuteri är stolta över att nu inleda ett samarbete med det anrika stuteriet Zangersheide.  Zangersheide har en professionell verksamhet och kommer att kunna erbjuda semin över hela Europa. Heartbeat, som har en mycket god seminkvalitet, kommer att finnas tillgänglig via TAI och FAI i Sverige under 2018.

– Det blir spännande att se vad Heartbeat kan tillföra på ett internationellt stomaterial, samtidigt som det känns skönt att veta att han kommer tillbaka till Sverige, säger Jens Fredricson, avelsrådgivare på Lövsta Stuteri.

Heartbeat var under 2016 den mest använda hingsten i Sverige med 171 ston, med hela 92% i dräktighet. I år är han den fjärde mest använda hopphingsten och har haft 125 ston, med en dräktighet på 84%. Lövsta Stuteri är mycket glada att se att Heartbeats framgångar som fadershingst är erkänt bland flera större förbund i Europa. Beslutet att placera honom på Zangersheide en säsong är för att tillgodose den stora efterfrågan på semin från Heartbeat som finns utomlands.

Kommentarer inaktiverade.