Möt Tinnes nya stjärna – Esperance

9 mars 2017

esperance_mars_3Helgen som gick väckte Tinnes nya häst Esperance uppmärksamhet i Wellington, när han gjorde sin tävlingsdebut i Prix St Georges, Intermediaire I och Intermediaire Kür. Två segrar och en andraplats blev resultatet och framtiden ser lovande ut för den bruna valacken med massor av utstrålning.

Tinne har ridit Esperance (f. 2009, e. Sorento – Rosseau) sedan juni förra året, då han kom till Lövsta Stuteri från Andreas Helgstrand. På torsdagen kom de tvåa i Prix St. Georges med 71.1%. Därefter startade Tinne och Esperance i Intermediaire I på fredagen och efter en kanonfin uppvisning tog de hem segern på imponerande 75.4%. Helgen, och tävlingssäsongen i Florida, avrundades med seger i Intermediaire Kür på 76.292%.
– Det var en perfekt möjlighet att debutera honom här i Wellington, det är mycket atmosfär och en riktigt fin tävlingsplats. Jag är överväldig över hur fin han var att rida på banan och hur duktig han var i tävlingssammanhang. Han är fantastiskt ridbar och klok och har väldigt mycket talang och utvecklingsbarhet, han har lätt för det svåra säger Tinne efter tävlingshelgen.

esperance_mars_2017_2

Tinne och Esperance under prisutdelningen i Intermediaire I kür. Foto: Susan J Stickle.

Förhållandena var minst sagt omväxlande under veckan. Det började med tryckande värme de första dagarna och avslutades med kyla och hård vind. Men Esperance hade full fokus på jobbet.
– Han är fortfarande ung och grön i sammanhanget, men han hanterade situationen bra. Han vill verkligen bara göra allt jag ber honom om. Det är en mycket ambitiös häst, säger Tinne.

Esperance kom till Lövsta Stuteri i somras. Innan reds han av Bettina Jaeger, beridare hos Andreas Helgstrand, och under henne vann han det danska sexårschampionatet. Tinne tyckte om Esperance, från start.
– Jag blev imponerad av hans kvalitéer och hans ridbarhet. Det är roligt, för ingen av mina hästar liknar varandra. Alla har sin egen personlighet och de är olika typer med olika kvaliteter och förtjänster. Det är stimulerande för mig som ryttare, jag gillar den utmaningen. Han är inte lik varken Anton eller Ben eller Mio, som är den nyaste. De är väldigt olika typer och man kan inte jämföra dem, säger Tinne.

Här kan du titta på Tinnes och Esperance ritt:

Kommentarer inaktiverade.