Lyckad premiär för Don Auriellos nya kür

26 juni 2016

anton_gp_kur_160116Rotterdam blev scenen för premiären av Don Auriellos nya kür och det blev minst sagt lyckad! Till tonerna av Beach Boy dansade Tinne och ”Anton” hem segern.

Küren är sprillans ny och komponerad av den holländske kürspecialisten och kompositören Cees Slings, som också gjort Don Auriellos tidigare kür Who’s Anton. Musiken är specialskriven med 60-talsgruppen Beach Boys härliga, svängiga musik i botten.
– Jag är otroligt glad över den nya küren, säger Tinne. Den var jättefin att rida och musiken är väldigt härlig.
Hon fortsätter:
– Man vet ju först när man ridit den i skarpt läge om det fungerar med timing och rörelser . Musiken kom an så bra och det var roligt att domarna tyckte om den redan från första början. Jag har fått många fina kommentarer efteråt, både på musiken och på koreografin. Cees är verkligen helt otrolig på att göra kürer och jag är så tacksam över vårt samarbete.
Den nya koreografin innehåller många svårigheter som piruetter på en hand, byten på böjda spår och många övergångar.
– Ja, svårighetsgraden är hög, inte minst eftersom rörelserna kommer slag i slag, säger Tinne.


Nio minuter in i klippet startar Tinnes kür.

Domarna belönade uppvisningen med 79.750% vilket räckte till seger före Steffen Peters och Legolas från USA som fick 79.650%.
Det svenska laget slutade på en tredjeplats efter segraren Holland och tvåan USA, något som lovar gott inför OS om mindre än två månader. Patrik Kittel och Deja, som var det andra svenska ekipaget i küren fick 78.675%. Tidigare under kvällen red Juliette Ramel på Buriel KH och Rose Mathisen med Zuidenwind Grand Prix Special där Juliette och Buriel slutade på tredje plats med 73.431% och Rose och Zuidenwind blev tia på 67.412%.
Rotterdam var troligen Antons sista tävling innan OS i Rio och Tinne känner sig nöjd med hur det känns.
– Anton kändes jättejättefin igår kväll. Atmosfären inne på banan är enorm och ljudnivån är hög och det är skönt att han bara älskar att tävla och visa upp sig. Jag hade en ännu bättre känsla än i Grand Prixen. Nu känns det väldigt bra inför OS, jag vet att det är den här küren jag kommer att satsa på, säger hon.

Det var inte bara Anton som tävlade igår, även Benetton Dream FRH gick kür, i den trestjärniga tävlingen. De slutade på en fjärdeplats med 71.925%.
– Jag var väldigt nöjd med Ben igår i küren. Vi hade inga fel och jag är väldigt glad över vår fjärdeplats.
Benetton Dream kommer att gå i Falsterbo om ett par veckor.

Text: Emma Rost
Foto: Sara Hellner Photography (arkivbild)

Kommentarer inaktiverade.