Tinne fick wild card till världscuptävlingarna i Friends

20 november 2015

prisutdelning_webb
När varken Don Auriello eller Benetton Dream FRH var i tävlingsform till Friends såg det ut som om den svenska publiken inte skulle få se Tinne i världscupen. Men i tisdags kom det glädjande beskedet – Tinne och Paridon Magi hade fått ett wild card.

Nästa helg är det dags för världscuptävlingar i Friends i samband med Sweden International Horse Show. Länge såg det ut som om Tinne Vilhelmson Silfvén inte skulle komma till start eftersom varken Don Auriello eller Benetton Dream FRH är i tävlingsform. Men i tisdags kväll kom beskedet att Sweden International Horse Show delar ut ett wild card till Tinne och Paridon Magi, som hon senast tävlade i Central Park.

”Jag är jättetacksam för att jag fick ett wild card med Magi, nu när det inte funkade för mig och Anton. Jag vill så gärna ställa upp och rida för hemmapubliken här i Stockholm, även om jag kanske inte kan vinna den här gången, säger Tinne med ett stort leende.”

Hon gillar att rida i Friends och berättar att hon ridit alla världscupdeltävlingar utom två sedan starten. Vanligtvis rids Paridon Magi av kollegan Caroline Darcourt, som också är den som tävlat honom alltsedan unghästtiden.
– Vi är ett team på Lövsta och vem som rider bestäms utifrån vad som passar hästen bäst för tillfället och vad som fungerar i planeringen. Det viktiga för Lövsta är hästarnas utveckling. Just den här gången var det i och för sig för mig det passade bäst och därför lånar jag honom för den här världscuptävlingen.
Hon fortsätter:
– Den här gången följer Carro med mig som coach. Hon kan ju Magi bäst, säger Tinne.
Caroline kommer rida hingsten Sankt Erik II i Champion of the winners på fredagen, precis efter finalen i Lövsta Future Challenge.

Vid sidan av Don Auriello och Benetton Dream FRH så har Tinne också Divertimento i Grand Prix. Han trivs dock inte inomhus och slipper därför att tävla i Friends.
– ”Tim” som är känslig, undviker jag att tävla inomhus på. Men han är i full tävlingskondition nu och följer med till Florida för att tävla utomhus där, säger Tinne.
Tinne och Magi har gjort en tävling tillsammans tidigare, i Central Park, New York i september. De är med andra ord inte så rutinerade ihop i tävlingssammanhang.
– Han är en väldig fin häst och det är roligt att få tävla honom, inte minst eftersom han är svenskfödd och har varit hos oss sedan han var två och ett halvt. Jag har följt honom hela vägen från unghäst till ”vuxen”, säger Tinne.

Förutom Magi så kommer Tinne även att tävla Lombard V i Friends, i knock out-dressyren på fredag eftermiddag. Lombard V är en ny bekantskap för den svenska publiken.
– Jag har känt Lombard, ett tag i USA eftersom jag tränade honom och hans tidigare ryttare under två säsonger. Jag har alltid tyckt om honom och när vi fick chansen att köpa loss honom så tog vi den. Det är en oerhört charmig häst. Friends blir ett bra tillfälle att testa hur han reagerar inomhus och i en stor arena. Det blir vår andra tävlingsstart tillsammans, berättar Tinne.
Och så det som alla säkert undrar – hur mår Anton och Benetton?
– De mår bra. Båda är under igångsättning, men inte riktigt i full tävlingskondition än. Vilan är helt över. De kommer följa med till USA och tävlas där med start i januari, säger Tinne.

Kommentarer inaktiverade.