Suverän Benetton och otajmat skyfall

13 mars 2015

Ben_florida_2
Benetton Dream FRH 1301 och Tinne vid ett tidigare tävlingstillfälle i Wellington. Foto: Susan J Stickle

Gårdagens Grand Prix bjöd på blandade upplevelser för Tinne, Benetton Dream FRH 1301 och Divertimento. ”Ben” och Tinne gjorde sin runda i 35-gradig värme och stekande sol, lite småtuffa förhållanden, inte minst eftersom hingsten tävlar andra helgen på raken. Min Tinne var supernöjd efteråt.
– Ja, han gick kanonfint. Vi hade inga missar alls och jag är väldigt glad över att han var så gå-villig, trots värmen och trots att han tävlade förra helgen. Vi fick en jättefin runda och jag är oerhört nöjd att han blev trea idag, med tanke på konkurrensen. Det var ett starkt startfält idag, säger hon.
Procenten landade på 70.760%. Vann klassen gjorde Laura Graves på Verdades med 76.680%, före Lars Petersen/Mariett på 72.500%.

Divertimento hade däremot katastrofal otur när det var hans tur. Precis när ekipaget vände upp på medellinjen öppnade sig himlen och dränkte bana, publik, domare och tävlande i ett rejält skyfall.
– Alla på läktarna reste sig upp samtidigt och sprang iväg. Domarna reste sig upp och sprang iväg. Tim blev jätterädd, stackaren. Det var verkligen fel häst det hände för, berättar Tinne.

De fick rida runt inne på banan i tio minuter medan domare och publik återfann sina platser och fick därefter möjlighet att starta om. Skadan var dock redan skedd och Tim var spänd genom programmet.
– Han placerade sig inte idag, men vi gick i alla fall vidare till Specialen på lördag och det är jag nöjd med, säger hon.

I natt svensk tid går Benetton Dream küren och Divertimento startar GPS på lördag kväll, amerikansk tid.

 

Kommentarer inaktiverade.