En stormig seger

15 februari 2013

Tinne-Vilhelmsson-Silfven-Don-Auriello-IMG_0339

Tinne och Anton tävlar i ösregn. Foto: Kenneth Braddick/dressage-news.com

Vädrets makter verkade inte veta riktigt vilket ben de skulle stå på under torsdageftermiddagens Grand Prix i världscupomgången i Wellington, Florida. Det var omväxlande tryckande värme och ösregn och tävlingarna fick avbrytas under en timme på grund av tornadovarning! Trots att förutsättningarna inte var de bästa red Tinne och Don Auriello hem segern på 75,5% Dessutom knep hon och Divertimento tredjeplatsen med 70,6% efter tvåan Heather Blitz på sin Paragon.

– Det blev en väldigt konstig tävling! Tim var duktig och mycket lugnare än för två veckor sedan. Han skötte sig på bästa sätt, trots att han fick tävla i tryckande värme. Faktiskt värre än vad jag någonsin ridit i, berättar Tinne.

En timme senare var dags för Tinne att starta Anton och då hade vädret totalt slagit om med kolsvart himmel och kraftiga stormbyar.

– När det var en ryttare före mig avbröts tävlingarna på grund av ösregn och åska. Samtidigt gick tornadosirenen för Wellington och vi beordrades att omedelbart sitta av hästarna och leda hem dem, fortsätter hon.

Tinne fick avbryta sin uppvärmning och i stället gömma sig i de permanenta stallarna tillsammans med de övriga tävlingsdeltagarna.

– Jag tappade lite fokus när jag var tvungen att avbryta och det är svårt att hålla sig på topp, säger Tinne.

Vädret fortsatte att spela ekipaget spratt. När Tinne och Anton precis kommit in på banan så öppnades himlen och regnet vräkte ner.

– Det var som att stå i duschen! Men Anton imponerade på mig genom att fortsätta som om ingenting hade hänt. Vi tappade nog lite här och där, men trots allt gick han fantastiskt fint. Vi fick ett fel i zick-zacken, men det var mitt räknefel, säger Tinne.

Ritten belönades med 75,5%, vilket också räckte till seger.

– Det känns som om jag red i alla möjliga väder på en dag. Det var bara snön som saknades. Tornadon dök lyckligtvis aldrig upp. De frågade oss på presskonferensen om vi visste att det var tornadolarm och jag frågade vad man gör om den kommer? Alla svarade i en mun: Göm dig i ett dike.

På fredag kväll, amerikansk tid är det premiär för Divertimentos (Tims) nya kür och på lördag går Anton Grand Prix Special.

Se en segerintervju med Tinne här:

Kommentarer inaktiverade.