Sista dansen för Don Auriello och Tinne Vilhelmson Silfvén

1 december 2019

Under söndagsförmiddagen på första advent avtackades den 17-åriga världsstjärnan med en hyllningsceremoni i Friends Arena. Det var ett känslomässigt avsked när Anton hyllades till publikens stående ovationer.

Avtackningen inleddes med SVT’s hyllningsfilm, som visade Anton och Tinnes meriter genom åren. Till publikens applåder äntrade Tinne och Anton Friends Arena och tillsammans gjorde de sin sista kür till tonerna av ’Good Vibrations’.

Anton stormtrivdes sin sista stund i strålkastarljuset och inte ett öga var torrt när en rörd Tinne intervjuades efter küren.

-”Största minnet tävlingsmässigt är i Globen när han tog två svenska rekord samma helg och att vinna Grosse Preis i Aachen. De två minnena kommer jag alltid komma ihåg. Nu ska Anton få ha det skönt och han kommer att finnas kvar hemma på Lövsta.” säger Tinne.

Don Auriello har haft en fantastisk karriär tillsammans med Tinne Vilhelmson-Silfvén. Tillsammans har de 2 OS, 2 VM, 2 EM och 5 VC finaler på meritlistan och totalt har de 38 internationella Grand Prix segrar ihop. 2012 satte de regerande svenskt rekord i Grand Prix på 79,553% och de hade alla svenska rekord i Grand Prix, Grand Prix Special, Kür mellan 2014 – 2018. 

Nu ska Anton få njuta av stora hagar och härliga skogspromenader. Se hela avtackningen på SVT play.

Foto: Malin Larsson

Kommentarer inaktiverade.